четверг, 12 сентября 2013 г.

Душі аптека - бібліотека!

Впродовж багатовікової історії становлення і розвитку української освіти бібліотека була невід’ємною  складовою навчального закладу. Сьогодні бібліотека в навчальному закладі є найважливішим культурно-освітнім, виховним та науково-методичним центром, який виконує важливу роль у формуванні національної свідомості, любові до свого народу, до своєї землі.
Унікальність ситуації полягає в тому, що через бібліотеку, як соціальний інститут, проходить кожна людина. «Однією з істин моєї педагогічної віри є безмежна віра у виховну силу книжки» - писав видатний педагог В. Сухомлинський – «Розумна, натхненна книжка нерідко вирішує долю людини». Традиційна книжка як твір писемності та друку за своїми ознаками ще не має серйозної альтернативи. Вона є головним об’єктом діяльності навчальної бібліотеки.
Фонд бібліотеки Нетішинського професійного ліцею майже 18 тисяч примірників – науково-пізнавальної, художньої, методичної та довідкової літератури. Тому в полі зору бібліотекаря завжди – вивчення, формування та різнобічне використання наявного бібліотечного фонду та організація довідково-бібліографічного апарату.
Бібліотека всіляко підтримує не лише учнів щодо формування творчої особистості, а також створює умови для вдосконалення педагогічної майстерності, розвитку творчості вчителів. До послуг педагогів, крім методичної літератури – передплатні освітянські видання: «Освіта», «Освіта України», «Профтехосвіта», «Управління освітою», «Все для вчителя», «Позакласний час» та інші фахові видання.

Основне завдання бібліотеки і бібліотекаря зокрема – навчити дитину любити книгу, учнів-читачів користуватися бібліотекою, її фондами, довідково-бібліографічним апаратом.

2 комментария: